Schuimcement

Wat is Schuimcement?

Schuimcement bestaat uit een mengeling van cement, water en een zeepbel. Door de zeepbellen (lucht) in het mengsel toe te voegen bekomt men een betere isolatiewaarde. Schuimcement is vrij vlot te plaatsen vanaf 4 cm dikte en heeft ongeveer een week droogtijd nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden natuurlijk. Ons schuimcement is kwalitatief beter dan schuimbeton, aangezien de mengeling zuiver met cement gemaakt wordt. Dit zorgt er voor dat er een betere isolatiewaarde optreedt dan bij de gewone zandcement schuimbeton. Het schuimcement kan mogelijk gebruikt worden in combinatie met akoestische vloerisolatie. Het is ook mogelijk om in een helling te plaatsen op platte daken of terrassen.

Er zijn verschillende varianten mogelijk. Door de samenstelling te wijzigen bekomen wij schuimcement met verschillende isolerende waardes en druksterktes.
Warmtegeleidingscoëfficiënt bij een 500kg/m³ = 0.09W/mK. Deze variant is de ‘lichtste’ soort. Deze wordt onder andere aangewend op platte daken.

Beloopbaar: 3 à 4 dagen na gieten

Voordelen.

1
Licht isolerende waarde
2
Lage kostprijs
3
Snelle beloopbaarheid
4
Schuimcement

Toepassingen schuimcement.

Ideaal als uitvulling (licht isolerende uitvullaag onder vloerverwarming, opvullen holle ruimtes, uitvullaag onder chape, opvullen randen zwembaden, ondervullen silo’s industrie).

Het is een voordelig product maar niet het ideale isolatiemateriaal. Dus enkel hoofdzakelijk als uitvulling.
Wel ideaal om platte daken in helling te brengen (opgepast: weersafhankelijk! )

Weinig tijd?

Wij zorgen voor een heel flexibele en snelle plaatsing. Op die manier kan jij zonder zorgen verder bouwen.

Galerij.

No items found.

Vraag nu uw offerte aan.

Offerte aanvragen